Hennummusikken

Fane og logo

Avdukning av fanen i 1997
Avdukning av fanen i 1997
Tubaen og noen av de andre instrumentene fra oppstartsårene
Tubaen og noen av de andre instrumentene fra oppstartsårene

I 1997 fikk Hennummusikken sin fane etter 100 år

En maidag i 1997 møttes Hennummusikkens medlemmer på Hennumtorget for avdukning av fanen som skulle være klar til det forestående 100-års-jubiléet.
 

At nettopp denne plassen i Hennumgrenda ble valgt til en så høytidelig stund var ikke tilfeldig. En høstdag i 1897 kjørte en hest med flatvogn landeveien mot Hennumtorget. Kjørekaren, 18-åringen Otto Hennum har vært i Lierbyen og hentet ei trekasse på Lier stasjon. Under et stort asketre satt en gruppe karer og ventet. Videre sitat fra jubileumsskriftet fra 100 års markering:

Karene er svært spente der de løfter kassa forsiktig ned på bakken og brekker opp lokket. Den inneholder musikkinstrumenter som de har kjøpt hos Brødr. Hals i Kristiania. Pengene er lånt i Lier Sparebank. Instrumentene er godt emballert. Den 32 år gamle Thorvald Hennum pakker ut tubaen, griper et godt tak i instrumentet, presser leppene mot munnstykket, får fram noen kraftige toner og utbryter: "Gøbevarra for musikk det skal bli!"
 

Senere har det største av disse instrumentene vært modell for Hennummusikkens logo. Logoen tok korpset i bruk våren 2005.